Maestro 2019

Het is weer zover, Apollo organiseert Maestro!

Het welbekende en gelijknamige programma is sinds jaren een groot succes. Bekende Nederlanders die zonder kennis voor een orkest worden gezet en dit orkest mogen dirigeren. Na de eerste keer dirigeren krijgen zij les van een dirigent en leren ze de kneepjes van het vak. Er zit een vakjury die de deelnemers beoordeelt op: muzikaliteit, het vasthouden van de maat en vooral plezier maken.

Apollo organiseert dit voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Goedereede: Buten de Poorte & Eben-Haëzer. Zij krijgen les van de dirigent en leren op deze manier dirigeren.

Er worden van beide scholen 3 leerlingen uitgekozen die op woensdagavond 27 november het Fanfare orkest van Apollo mogen dirigeren. Deze 6 dirigenten worden beoordeelt door een jury met o.a. Anton Weeren, dirigent van Apollo, als jurylid.

Met nog 3 juryleden aan zijn zijde, wordt één van deze dirigenten uitgekozen als de ‘Maestro 2019’ van Apollo. Hij of zij wint hiermee deze mooie titel en mag tijdens een van de volgende concerten het orkest met 1 stuk dirigeren!

U bent van allen harte uitgenodigd tijdens deze finale avond op 27 november. De avond start om 19:30 en vindt plaats in Oostdam.