Afscheid Leo Simons

Woensdag 7 november heeft Leo Simons afscheid genomen van Apollo. Meer dan 21 jaar is hij dirigent geweest van de fanfare in Goedereede. Voor Apollo was Leo altijd meer dan een dirigent alleen. Hij dacht mee over de te spelen muziek, wat er ging gebeuren richting concoursen en festivals. Vanaf het begin was hij een inspirerende factor bij de organisatie van de Havenconcerten. Door zijn grote netwerk bracht hij vele muzikanten aan voor zowel de jaarlijkse concerten van Apollo als voor de Havenconcerten.

Hij heeft altijd de ambitie gehad om voor een beroepsorkest te staan. Begin september solliciteerde Leo bij de Politie Harmonievereniging Hermandad uit Rotterdam. Na een paar proefrepetities werd duidelijk dat ze hem wilden. Probleem voor Apollo is dat de repetities van Hermandad ook op woensdagavond zijn. Daardoor moest Leo noodgedwongen afscheid nemen van Apollo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.