Havenconcert 2018

Zaterdag 1 september 2018 organiseert de Stichting Kop van Goeree voor de tiende maal het Goereese Havenconcert. Op een speciaal ponton in de haven van Goedereede zal vanaf 19:30 uur door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore worden gebracht. Presentatie van deze avond is in handen van Patrick Polie. Er is voor een mooie line-up gezorgd voor deze tiende, jubileumeditie, waarbij er genoten kan worden van hoogtepunten van de afgelopen tien jaar Havenconcert.

Programma

Vanaf 19:00 uur start het voorprogramma met Jan Bezuijen op het carillon. De Koninklijke Fanfare Apollo onder leiding van Leo Simons levert altijd een prachtige bijdrage aan het Havenconcert, zo ook deze editie. Apollo opent het concert met Death or Glory March en brengt vervolgens Highland Cathedral ten gehore. Bij dit nummer zal Apollo worden bijgestaan door George Willems op doedelzak.

Het programma wordt vervolgd met Suzanne Jalink, Marlieke Fris en Jennifer Ravestein als de Ukuladies. De drie dames begeleiden zichzelf op de ukulele. De Ukuladies spelen vooral liedjes uit de jaren ’30 en ’40 verpakt in een jasje uit de jaren ’50. De ukulele, het viersnarige minigitaartje dat oorspronkelijk van Hawaii komt, is van nature een vrolijk instrument, met hun driestemmige zang erbij is het helemaal af.

De Koninklijke Fanfare Apollo speelt deze avond verschillende herkenbare melodieën met medewerking van verschillende solisten, waaronder ook de veelzijdige pianiste Nadia Rutkovska en zanger en trompettist Bert van Bommel. ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Als je bij me bent’, ‘Big Spender’, ‘Funny Valentine’ en ‘Cavatina’ staan op het programma op 1 september. Ook zangeres Juta Bolsius is weer van de partij. Zij zal het bekende ‘Skyfall’ uit de gelijknamige James Bond film ten gehore brengen. Deze ‘best of’ editie belooft een hele mooie avond te worden. Genoeg reden dus, om het tiende Goereese Havenconcert niet te missen.

Sponsoren

Zonder de steun van diverse sponsors, zou het niet mogelijk zijn dit concert te organiseren. Veel dank gaat daarom uit naar onder andere Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, Stichting Paul van Hessenfonds, Goemaat Glas, Hotel De Gouden Leeuw, Hoveniersbedrijf B. Temmink, Bouw- en timmerbedrijf Van Huizen, Bloembinderij De Korenbloem, Stadscafé Goeree, Gasterij ‘t Sas, Pluto Rentals, XSARUS E-Development & Consulting en VVV Goeree-Overflakkee.

Het Havenconcert is op zaterdag 1 september aanstaande kosteloos te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.